Filius Flitwick

Ålder: Okänt, fast han har blivit beskriven som ”gammal”. Födelsedag: 17 oktober (födelseår är okänt)
Elevhem: Ravenclaw
Fädernearv: Människa, även en liten aning elakt troll.
Första omnämning: Kapitel 8 av Harry Potter och de vises sten
Skådespelare: Warwick Davis

Utmärkande karaktärsdrag: Väldigt kort med lite vitt hår.

Familj: Okänt

Allmänt:
Filius Flitwick har undervisat på Hogwarts sedan i alla fall år 1970 och är för tillfället trollformellärare och även elevhemsföreståndare för Ravenclaw. Han är en väldigt kort man med vitt hår och skägg (han har lite av trollgener i sig), han har även en väldigt gnällig röst. Han är så kort att han måste stå på en pall där böcker är ställda ovanpå varandra för att kunna göra sig sedd för alla i klassrummet.

Som en lärare är Professor Flitwick väldigt lugn och kontrollerad, han har fortfarande inte förlorat sin coola attityd att ta på olika saker, till och med när Neville Longbottom fick honom att flyga rätt igenom sitt eget klassrum var han sansad och hade sitt vett i behåll.

När Professor Flitwick var yngre vet man att han var en duellerande kämpe. Förutom det, så vet man inget om hans förflutna. Förutom att undervisa på Hogwarts hjälper han även varje år till med att dekorera till jul på skolan. Han har även blivit sedd att ha befunnit sig på Tre Kvastar tillsammans med sina vänner.

Under Harry’s sjätte år blev Filius träffad av en bedövningstrollformel av ingen annan än Professor Snape. Snape hungrade sedan efter att få döda Professor Dumbledore med Avada Kedavra-förbannelsen.

Professor Flitwick’s kontor ligger på den sjunde våningen, nära basen av det västra tornet.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews