Minerva McGonagall

Ålder: 71 Födelsedag: 4 oktober 1925.
Elevhem: Gryffindor
Fädernearv: Okänt
Familj: Okänt
Första omnämning: Kapitel 1 av Harry Potter och de vises sten.
Skådespelerska: Maggie Smith

Utmärkande karaktärsdrag:
Professor McGonagall utmärker sig själv genom sina fyrkantsformade glasögon och sitt svarta hår. Hon är en registrerad animagus, och kan förvandla sig till en katt.

Allmänt:
Minerva McGonagall är den nya rektorn på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, efter den före detta rektorn Albus Dumbledore’s död. Det är ännu inte klart om skolan kommer öppnas igen efter dem tragiska ödena under Harry Potter’s sjätte år på skolan. Om skolan öppnas igen, kommer det att behövas en ny elevhemsföreståndare för Gryffindor och en ny förvandlingskonstlärare.

Professor McGonagall var föreståndare för Gryffindor och är även känd för att vara en mycket duktig lärare i förvandlingskonst. Ett av hennes intressen är även Quidditch, detta kommer hon dock inte kunna prioritera så högt efter Dumbledore’s död.

Ingen kan anklaga Professor McGonagall för att inte kunna undervisa och till och med Dolores Umbridge visade henne respekt.

 McGonagall är strikt, sträng och alltid rättvis. Ibland visar hon däremot sin mjukare sida, under tillfällen någon håller på eller någon har skadats, eller när hon är orolig för någon.

Professor McGonagall anser att förvandlingskonst är den bästa sortens magi, och att dem andra är mindre eleganta. Hon har även ett horn i sidan mot Spådomskonst, som hon tycker är omöjligt att lära sig. McGonagall var en god vän till Albus Dumbledore och är nu aktiv i Fenixordern.

När hon är förvandlad till katt har hon svarta märken runt ögonen, som sina glasögon.

Man ser oftast Minerva iklädd smaragdgröna kläder, men hennes nattrock och galadräkt är skotskrutiga.

2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews