Rubeus Hagrid

Ålder: 69 Födelsedag: 6 December 1929.
Elevhem: Gryffindor
Fädernearv: Halvjätte
Första omnämning: Kapitel 1 av Harry Potter och de vises sten.
Skådespelare: Robbie Coltrane

Utmärkande karaktärsdrag:
Hagrid är en halvjätte. Hans mamma var jättinnan Fridwulfa och hans pappa var en människa. Detta innebär att han är enormt stark och dubbelt så stor som en vanlig människa.

Familj:
Man vet att Hagrid har en bror (Jätten Graup), Hans människofader dog 1942. Hagrid får under sin resa till Östeuropa reda på att hans jättelika moder är avliden.

Hagrids husdjur:
Aragog
Aragog är en jättespindel som Hagrid fick när han gick sitt andra år på Hogwarts. Det är på grund av Aragog som Hagrid blev religerad. Aragog växte upp och flyttade in i den mörka skogen. Han är blind. Hagrid skaffade senare även en hona till Aragog och de förökade sig till en hel enorm koloni av jättespindlar.

I sjätte boken dör Aragog och Hagrid lyckas med stor möda få ut honom ur skogen. Det visade sig att de andra spindlarna i skogen inte åt upp Hagrid på Aragogs order. Vid Aragogs begravning följer Horace Snigelhorn med, av en anledning, man får då veta att akromantulagift(jättespindelgift) är väldigt värdefullt.

Fang
En hund som är fegare än en mus, i alla fall enligt Hagrid själv. Men det stämmer nog ganska bra också.

Fluffy
Fluffy är en trehövdad hund som vaktar luckan till "de vises sten". Han somnar så fort man spelar någon typ av musik för honom.

Norbert
Norbert är en norsk ryggdrake som Hagrid vann av en man på baren. Hagrid blir senare tvingad att lämna ifrån sig Norbert eftersom drakuppfödning förbjöds i lag genom trollkarlsvalet 1709.

Vingfåle
Vingfåle är en hippogriff. En hippogriff är en varelse som är hälften örn och hälften häst.

Allmänt
Hagrid (han föredrar att kallas vid sitt efternamn) är skogsvaktare, nyckelväktare och egendomsförvaltare på Hogwarts, ett jobb han är duktig på. 1993 blev han även lärare i Skötsel och vård av magiska djur, där han minst sagt, är hopplös.

Hagrid gick på Hogwarts under 1940-1943 men blev under sitt tredje år på skolan relegerad för något han egentligen inte gjort, under den här tiden hade han redan upptäckt sitt intresse för olika sorts monsterliknande djur av alla sorter, och hade tagit hand om en acromantula (en sorts spindel) kallad Aragog som ett husdjur. Tom Riddle, mer känd som Lord Voldemort, var den som fick Hagrid avstängd från skolan genom att få folk att tro att han var den som hade öppnat hemligheternas kammare vilket han inte hade gjort.

Den enda läraren som trodde på Hagrid’s oskuld var Professor Dumbledore, som då var lärare i förvandlingskonst. Han övertalade rektor Dippet att ge Hagrid en plats som lärling som skogsvaktare och fick positionen 1990.

Under den magiska trekampen som för samman tre olika trollkarlsskolor, Beauxbatons, Durmstrang och Hogwarts träffar Hagrid Olympe Maxime, också hon en halvjätte, hon är rektor för Beauxbatons och dem båda blir kära i varandra och dem reste tillsammans till bergen 1995 för att ta kontakt med jättarna där och för att få med dem att kämpa mot Voldemort. Hagrid var då fortfarande vän med Madame Maxime och dem träffades ett år senare. Detta var ett ledsamt år för honom, eftersom att Dumbledore och Aragog precis hade dött, och Hagrid’s älskade stuga hade blivit nedbränd. Stödet från Madame Maxime, och till och med Graup, kommer inte gå förlorat.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews