Hermione Jane Granger

Ålder: 17 Födelsedag: 19 September 1979
Elevhem: Gryffindor
Fädernearv: Mugglarfödd
Skådespelerska: Emma Watson
Första omnämningen:
Kapitel 6 av Harry Potter och de vises sten.

Utmärkande karaktärsdrag:
Buskigt brunt hår, som endast kan bli kontrollerat av Sleekeazy’s.hårdryck.
Till hennes fjärde år hade hon stora framtänder, men dessa fick normal form under en olycka med trollformeln Densaugeo.

Familj:
Dotter till Mr. Och Mrs. Granger, båda mugglartandläkare. Det går rykten om Hermione har en yngre syster eller inte, JK har sagt att hon gärna hade viljat skriva om en men att det aldrig blev så. Vi tror alltså att Hermione är det ända barnet till Mr. Och Mrs. Granger.

Allmänt:
Hermione föddes 1979 och är det ända barnet till Mr. Och Mrs. Granger. Innan hon fick brevet om att hon hade blivit antagen på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, gick hon på en vanlig skola med mugglare.

Hermione är ett år äldre än sina vänner Harry och Ron, men eftersom att hon var 11 (skulle fylla 12) då hon fick brevet från Hogwarts så började hon i årskurs 1 tillsammans med andra personer som Neville Longbottom och Seamus Finnigan.

Även om Hermione är mugglare så gör det inte att hon kan vara en häxa, vissa mugglare i deras samhälle har trollkarl och häxkraft även om dem är mugglarfödda. T.ex. om en vanlig mugglare skulle kolla upp mot Hogwarts skulle dem bara se ruiner, men Hermione kan se Hogwarts som det ser ut och man kan därför räkna henne som en häxa precis som andra renblodiga och halvblodiga trollkarlar/häxor.

Under sitt fjärde år på Hogwarts går hon med den bulgariske quidditchsökaren Viktor Krum från skolan Durmstrang på julbalen och det verkar som om dem två blir kära i varandra och när skolorna Durmstrang och Beauxbatons har lämnat Hogwarts börjar hon och Viktor att brevväxla.

Hermione är en av dem duktigaste eleverna på Hogwarts och redan under sitt första år där lär hon sig trollformler som ingen annan i hennes årskurser kan.

Hermione skaffar en katt som heter Krumben vars Ron tror äter upp hans råtta Scabbers, Krumben är smart och intelligent och passar Hermione bra.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews