Ronald Bilius Weasley

Ålder: 17 Födelsedag: 1 mars 1980
Elevhem: Gryffindor
Fädernearv: Renblod
Första omnämningen: Kapitel 6 av Harry Potter och de vises sten.
Skådespelare: Rupert Grint

Alias:
Mer känd som Ron Weasley, kallas ”Ronnie” av Mrs. Weasley när hon är extra stolt över honom. Malfoy kallar honom ”Vesselkungen” när han försöker reta Ron, och husalfen Dobby hänvisar honom som ”Wheezy”.

Utmärkande karaktärsdrag:
Klart rött hår, blå ögon och kläder han har fått ärva från sina äldre bröder. Ron är lång, mager och framstår som lite tafatt. Han har ganska stora händer och en lång näsa. Hans ansikte är fullt av fräknar. Som dem flesta i Weasleyfamiljen blir han illröd i ansiktet då han blir generad eller frustrerad. Han är även väldigt rädd för spindlar.

Familj:
Det näst yngsta barnet till Arthur och Molly Weasley, Ron är den yngsta sonen i familjen. Han har fem äldre bröder, Bill, Charlie, Percy, Fred & George (tvillingar), och har en yngre syster, Ginny, han hade även en råtta som hette Scabbers och nu har han en uggla som heter Piggy.

Allmänt:
Ron är den yngsta pojken i familjen (och det näst yngsta barnet) av dem sju barnen i familjen Weasley. Familjen Weasley är en närstående renblodig trollkarlsfamilj, men är en familj som är lång bort från traditionerna familjen Malfoy eller Black hade som renblodiga.

Harry träffade Ron för första gången på King’s Cross tågstation där dem båda var på väg för att åka till sitt första år på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom. Harry visste inte hur man skulle ta sig in på Perrong nio och trekvart och träffade då på familjen Weasley.

Det var Fred och George som först fick reda på vem Harry egentligen var, och Molly gav klara instruktioner till sina barn att inte besvära honom, det slutade med att Ron och Harry satt i samma tågkupé på väg mot Hogwarts. Dem började prata och blev vänner direkt.

Ron, som alla i familjen Weasley, blev sorterad in i elevhemmet Gryffindor. Detta gjorde att Harry och Ron kunde fortsätta att vara med varandra. Hermione Granger blev också sorterad in i Gryffindor, dem tyckte att hon var en väldigt konstig person till en början men detta ändrades under Halloween 1991. När alla var på väg upp till sina elevhem sprang istället Ron och Harry iväg för att leta reda på Hermione då dem visste att ett troll gick löst inne på Hogwarts. Dem hittade Hermione inne på flicktoaletten där trollet just då befann sig. Det var Ron som gjorde att trollet svimmade med en enkel trollformel som han innan hade fått kritik för av Hermione.

 Under skolåret 1994-1995, höll Hogwarts i en julbal i samband med den magiska trekampen. Efter att han inte hade tagit sig mod att fråga någon flicka att gå med honom på balen tog han helt enkelt ett enkelt steg och frågade sin vän Hermione om hon ville gå med honom på balen. men svaret blev annat än vad Ron hade väntat sig och han stod fortfarande utan någon partner. Tack vare Harry fick både han och Ron sig en partner till julbalen, dessa var  tvillingarna Patil. När julbalsdagen kom fick Ron se vem som gick på balen med Viktor Krum, den bulgariske quidditchsökaren från trollkarlsskolan Durmstrang, var detta Hermione, och Ron höll på att tappa hakan när han såg detta.

Under 1996-1997, var Ron väldigt nära att faktiskt berätta sina känslor för Hermione. Han var väldigt lycklig över att hon hade frågat honom om han ville följa med på Horace Snigelhorns julfest. Detta tog ett snabbt slut då han såg sin syster Ginny stå i en tom korridor och kysstes med sin pojkvän. Det Ginny berättade för Ron i detta skedet tog han till sitt hjärta, och snart var han ihop med sjätteårseleven Lavender Brown som också gick i Gryffindor.

Under sitt femte år på skolan blir han även prefekt.

Under Ron’s sjätte år på Hogwarts blir Harry lagkapten för Gryffindors quidditchlag och Ron återvänder som vaktare i laget.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews