Harry James Potter

Ålder: 16 Födelsedag: 31 juli 1980.
Elevhem: Gryffindor
Fädernearv: Halvblod
Första omnämningen: Kapitel ett av Harry Potter och de vises sten.
Skådespelare: Daniel Radcliffe

Utmärkande karaktärsdrag:
Mest känd för att ha ett ärr format som en blixt på sin panna, förorsakat av Voldemort’s försök att döda honom med den dödliga förbannelsen Avada Kedavra. Harry liknar sin fader väldigt mycket, James Potter, med undantag av hans gröna ögon, som gör att man kan se att han är Lily Potters son. Harry har runda glasögon (som nu inte längre hålls uppe med tejp) och kan prata med ormar. Den sista är en väldigt sällsynt begåvning.

Familj:
Enda barnet till James och Lily Potter (Evans), båda avlidna. Adopterad av sin moster Petunia och hennes man Vernon Dursley, fast väldigt motvilligt gjort av paret.

Allmänt:
Harry föddes den 31 juli 1980 som son av James och Lily Potter, förr det gyllene paret på Hogwarts och aktiva medlemmar i Fenixordern. Under deras tid i ordern, drabbade James och Lily samman med Lord Voldemort tre gånger och kom undan alla tre gångerna. Som liten får Harry inte reda på att han är en trollkarl av sin moster och morbror, dem säger att James och Lily dog i en bilkrasch, men en dag då halvjätten Hagrid kommer till Harry och resten av familjen Dursley får han reda på sanningen om sitt förflutna. Han får även ett brev av Hagrid där det står att han har blivit accepterad att gå på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, och snart beger han sig och Hagrid iväg för att köpa all skolutrustning inför skolstarten. På tågstationen dagen då Perrong nio och trekvart ska avgå får han genast sig en vän som heter Ron Weasley, han är lika gammal som Harry och ska precis som honom börja sitt första år på Hogwarts.

När Hogwarts Expressen anländer till Hogwarts är det dags för den årliga sorteringen som utförs av Sorteringshatten, en gammal förtrollad och talande hatt som fick förmåga att placera elever i elevhem då skolan startades av Godric Gryffindor, Rowena Rawenclaw, Helga Hufflepuff och Salazar Slytherin. Harry hamnar tillsammans med Ron Weasley i elevhemmet Gryffindor där Ron’s familj har gått i flera generationer och där bland annat hans bror Percy Weasley är prefekt. Som nya elever i elevhemmet kommer bland annat Hermione Granger, Ron Weasley, Neville Longbottom, Seamus Finnigan och Harry Potter.

Under deras första quidditchträning visar Harry stor skicklighet genom att fånga upp Neville Longbottom’s ”minns allt” (en kula som lyser rött om man har glömt någonting) och snart har han blivit sökare i Gryffindors quidditchlag.

Harry har under sina hittills 6 år endast förlorat en quidditchmatch, detta var mot Hufflepuff, Harry ramlade av sin kvast 30 meter upp i luften då det flög dementorer runt honom, då han föll åkte hans kvast Nimbus Tvåtusen som han fick av Prof. McGonagall (elevhemsföreståndare för Gryffindor) under år 1 in i det piskande pilträdet som planterades på Hogwarts mark under tiden då varulven/läraren Remus Lupin gick på skolan (detta hände under Harry’s tredje år på Hogwarts).

Varför Harry Potter inte dödades av den dödliga och den värsta av dem alla oförlåtliga förbannelserna Avada Kedavra beror på kärlek., Harry’s mor älskade Harry så mycket att det uppstod ett skydd hos Harry under natten då Lily dog, då Voldemort försökte att döda Harry orsakade han istället ett ärr format som en blixt i hans panna och Voldemorts alla krafter försvann. Till Harry’s fjärde år på Hogwarts då Voldemort återvänder stående på sin fars ben och med blod av Harry i sig. I och med att Voldemort får Harry’s blod i sig finns då inte längre skyddet från Lily kvar mot Voldemort och han kan röra Harry som vanligt. Under natten på kyrkogården efter Turneringen i Magisk Trekamp då Voldemort återuppstår dödar han en av Harry’s vänner, Cedric Diggory, som för övrigt var den som vann över honom i Quidditch i bok 3, Harry blir rasande och ger sig på Voldemort i en duell som slutar i att det kommer gnistor ur bådas trollstavar och alla som Voldemort har dödat kommer upp som spöken runt Harry. Cedric’s spöke säger till honom att ta med hans kropp tillbaka till sin far, och så blir det, under ett flyktförsök från Voldemort lyckas Harry både ta med sig Cedric’s kropp och komma tillbaka till Hogwarts. På läktarna är alla glada och tror att Harry var den som vann turneringen visst, det var sant, men egentligen vann ju Cedric också, och när folk upptäcker att Cedric faktiskt inte sover eller är avsvimmad uppstår panik. Mitt i detta kommer Cedric’s pappa Amos Diggory fram och ser sin döde sons kropp.

I slutet hålls en begravning för Cedric och alla får reda på vad som verkligen hände den natten. Man får även reda på vem som egentligen var Monsterögat Moody, detta var Barty Crouch JR, dödsätare.

Harry stöter på massor med problem genom åren och allt tycks bara bli värre men i vissa stunder kan man även se en ljusglimt i det som bara tycks vara svart.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews