Svinhuvudet

Svinhuvudet är en fiktiv pub från Harry Potter-serierna av J.K. Rowling. Baren ligger i Hogsmeade, en liten by på gångavstånd från skolan Hogwarts. Harry och en stor grupp elever besöker puben i den femte boken.

I serierna
Harry Potter organiserar tillsammans med några kamrater från skolan en grupp som lär sig Försvar mot svartkonster, och kallar sig Dumbledores Armé. I den första boken nämner Hagrid att han vann draken Norbert från en främling med huvudet dolt under en huva på Svinhuvudet. Enligt Hagrid kommer det många märkliga personer till Svinhuvudet.

Beskrivning
Ovanför dörren till Svinhuvudet hänger en träskylt med en bild av ett avhugget svinhuvud, från vilket det sipprar blod. Inne på baren är det mycket mörkt och smutsigt, och baren består av ett ensamt rum. På grova trädbord står ljus, vilka ger det enda ljuset. Golvet består av ett uråldrigt, tjockt lager med smuts. Miljön är otrevlig, och de flesta människorna visar inte ansiktet, utan håller det dolt bakom ett stycke tyg.

Bartendern
J.K. Rowling har avslöjat att Svinhuvudets bartender är Albus Dumbledors bror, Aberforth Dumbledore. Då Harry såg bartendern för första gången tyckte han sig känna igen honom, kanske sedan Alastor Moody visat honom ett fotografi på Aberforth, eller för att han är lik sin bror. Harry kände dessutom en stark lukt av getter, vilket kan referera till den fjärde boken, där Harry får höra av Albus Dumbledore att hans bror utövat olämplig magi på en get. Under Dumbledores begravning medverkar Aberfoth, vilket verkar logiskt om de är bröder.

Svinhuvudet och profetian
Förutom att vara platsen där Harry skapade sin anti-Dolores Umbridge-klubb Dumbledores Armé, så är baren även platsen där Sibylla Trelawney gjorde sin berömda profetia om att Harry var "den utvalde". Albus Dumbledore intervjuade henne angående jobb på Hogwarts på Svinhuvudets ovanvåning, då hon plötsligt gav en äkta profetia. Hon hördes av den tjuvlyssnande dödsätaren Severus Snape, som tillfångatogs och fördes till Albus av brodern Aberforth. Snape gick då till Voldemort och berättade för honom om den första halvan av profetian.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews