Fiktiva tidningar från Harry Potter

Den här artikeln tar upp de fiktiva tidningar som finns i böckerna, filmerna och spelen om Harry Potter.

The Daily Prophet
The Daily Prophet är den mest kända tidningen i Storbritanniens magiska värld. Det är känt att tidningen mera tänker på att säljas än att säga sanningen och när Trolldomsministeriet vill kan de få makten över The Daily Prophet. Journalisten Rita Skeeter arbetade på The Daily Prophet innan hon blev arbetslös. The Daily Prophet har störst del i historien i Harry Potter och Fenixorden, där tidningen förnekar att Lord Voldemort har återvänt. Tidningen skrev då nedsättande artiklar om Harry Potter och Albus Dumbledore, som antydde att Dumbledore höll på att bli senil, samt att Harry var sinnesrubbad.

Hört och Sett
Hört och Sett
är en fiktiv tidning i Harry Potter-böckerna som oftast innehåller underliga och obevisade konspirationsteorier. Tidningen ges ut av mr Lovegood som är Luna Lovegoods pappa. Lena Fries-Gedin har gett namnet till tidningen som en parodi på den svenska tidningen Se och Hör (en: The Quibbler). I Harry Potter och Fenixorden skriver Rita Skeeter en artikel i Hört och Sett om dagen då Voldemort återuppstod och intervjuar Harry Potter.

Nutidens Förvandlingskonst
Nutidens Förvandlingskonst
är en tidning. Man vet inte mycket om den, annat än att Harry hörde talas om den på Den Läckande Kitteln i Harry Potter och fången från Azkaban, då trollkarlar diskuterade de senaste artiklarna.

Martin Miggs, den märklige mugglarens äventyr
Martin Miggs
, den märklige mugglarens äventyr är en serietidning. Ron Weasley läser den här serien, eller gjorde i alla fall det när han var tolv, så den verkar vara riktad mot barn.

Vilken Kvast
Vilken Kvast är en tidning om flygande kvastar. Den rekommenderar och visar olika modeller av kvastar, och den har i beställningsblankett på baksidan. Harry tittade lite i tidningen när han behövde en ersättning för sin Nimbus 2000 under hans tredje år på Hogwarts. Sirius Black använde sig möjligen av tidningen för att köpa Harrys Åskvigg. Ron nämner tidningen när han visar upp sin nya Rensopare, och det gör även Lee Jordan när han kommenterar Harrys första match med kvasten.

Häxornas värld
Häxornas värld är en tidning för häxor. Den innehåller artiklar, råd, med mera, ungefär i stil med en vanlig "Mugglar"-tonårstidning. Rita Skeeter har skrivit artiklar till tidningen. Tidningen kan också innehålla Quidditchartiklar och kändisnyheter, som många handlat om Harry Potter. Häxornas värld nämns först i Harry Potter och Hemligheternas kammare, då Gyllenroy Lockman är femfaldig vinnare av tidningens tävling om Supercharmleendet.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews