Nattbussen

Nattbussen är en starkt förtrollad lila buss med tre våningar som transporterar trollkarlar och häxor. Bussen kör runt och plockar upp de trollkarlar som behöver transport i Storbritannien, och kör dem sedan till platsen de vill till utan någon egentlig tabell som följes. Den dundrar fram genom städerna (Mugglarna kan inte se den) och får allting som kommer i dess väg att hoppa åt sidan istället för att köra runt om. Vid långa distanser gör bussen et 160 kilometershopp, vilket orsakar skakningar och höga pangande ljud, troligtvis likt transferens. Under dagarna är bussen försedd med stolar, som under nattetid byts ut mot sängar.

Nattbussen utnyttjas främst av de som inte kan eller vill använda sig av annan typ av transport. Skakandet gör resan mycket okomfortabel. Jämfört med verkliga bussar är Nattbussen otroligt snabb, men trots det mycket långsammare än flampulver eller transferens. Det är billigt att åka med bussen, som då Harry endast betalade elva siklar för att reda från Little Whinging till Diagongränden.

Bussens chaufför är Ernie Prang, och konduktören heter Stan Shunpike. De medverkar tillsammans med bussen första gången i Harry Potter och fången från Azkaban, då bussen plockar upp Harry Potter då han rymt hemifrån. I Harry Potter och Fenixorden åker Harry på nattbussen med några vänner och några medlemmar i Fenixorden.

I filmen Harry Potter och fången från Azkaban fanns förutom Stan och Ernie ett talande skrumpet huvud, vars röst gavs av Lenny Henry. Nattbussen kommer inte medverka i den femte filmen.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews