Spinnargrnden och Serverus Snapes hem

Det är mycket känt att häxor och trollkarlar är spridda över Storbritannien. Många av dessa medlemmar av det magiska samhället lever bland mugglare, några i annars vanliga mugglar städer. En av dessa trollkarlar som har ett hus i en ovetandes mugglar stad är Severus Snape.

 

Snape, tidigare trolldryckskonst lärare och kortvarig Försvar mot Svartkonst professor på Hogwarts, bodde i vad som verkade vara ett ganska försummat område av en större industri stad. Lokaliserad i norra England, så var delen av staden som Snape kallade hem (när han inte bodde på Hogwarts) misskött och verkade vara illa medfaren. Genom staden flöt en förorenad flod, kantad av en omgång orena, strandbankar, överströdde med sopor. I fjärran stod en enorm, olycksbådande skorsten, kvar från en en gång fungerande kvarn och, otvivelaktigt, bättre tider.

 

Uppför den branta strandkanten, så separerade en serie av rostiga gamla räcken den smutsiga floden från en smal, kullerstens gata. På motsatt sida av denna gata stod rad på rad av nedgångna tegelstens hus. Dessa rader såg alla likadana ut, deras fönster bleka med inga tecken på liv som väcktes inuti.  

 

En gränd mellan husen leder från gatan vid floden till en nästan identiskt gata, kantad med mer ruckliga hus. Denna gata visade även större tecken på försummelse, då några av gatlyktorna var trasiga, vilket gjorde så att gatan var omväxlande dold i mörker och badandes i konstgjort ljus.

 

Genom denna till synes evighets labyrint av kullerstens gator och liknande tegelstens hus i olika skick av skabbiga skador, finns en gata med namnet Spinnargränden. Det var över Spinnargränden som den olycksbådande skorstenen stod, hotfullt närmande sig husen under. Många av husen i denna del av staden verkade vara övergivna, deras fönster antingen trasiga eller igenspikade. Men det allra sista huset på Spinnargränden var inte övergivet. Tvärtom, svaga ljus kunde ses glittra genom gardinerna på den nedre våningen av detta hem, som tillkännagav att det fanns liv där inne. Detta hus, dock lika skabbigt och försummat som dess kamrater, var Severus Snapes hem.

 

Även fast huset var långt från floden, så kunde man fortfarande fånga den hemska stanken av vattnet, som var överstrött med sopor. Inuti huset fanns ett litet vardagsrum.


Detta rum var mörkt och påminde om en madrasserad cell. Väggarna var helt täckta av böcker, av vilka majoriteten var bundna i gammalt svart eller brunt läder. De enda möblerna i rummet verkade vara en sliten, utnött soffa, en gammal fåtölj och ett rangligt bord. De här föremålen stod som en liten grupp tillsammans i det svaga ljuset som kom från en ljus fylld lampa som hängde från taket. Hela rummet hade en känsla av försummelse, och klargjorde den fakta att det bara var bebott under somrarna då Snape inte var upptagen med att ge undervisning på Hogwarts.

 

Den gamla fåtöljen var placerad vid ena änden av det lilla rummet, mittemot den utnötta soffan. Bakom fåtöljen, helt täckt av böcker, fanns en hemlig dörr. Denna dörr, när den öppnas, avslöjar en smal omgång trappor som leder till den andra våningen och ett litet sovrum. Under sommaren 1996, så bodde Peter Pettigrew i detta sovrum när han stannade med Snape. Pettigrew spenderade också en stor del tid med att gömma sig i den gömda trappan och tjuslyssna på konversationer, fast Snape verkade alltid vara medveten om vad Pettigrew höll på med.

 

Genom en andra gömd dörr som ledde bort från vardagsrummet, fanns ett, eller i alla fall delar av ett, kök. Fast det inte är beskrivet, så är det från det här rummet som Pettigrew kom ut från, bärandes på en smutsig flaska med alvgjort vin och tre glas.

 

Inte mycket mer finns det känt om Snapes hem. Det var här, sommaren 1996, som Narcissa Malfoy kom till Snape och bad honom att hjälpa henne att skydda Draco. Det var också här, den natten, som Snape gick med på att göra en obrytbar ed med Narcissa, som bad honom vaka över Draco, guida honom om möjligt, och göra hans uppgift (som Voldemort gett honom) om det var möjligt att Draco skulle misslyckas. Bellatrix Lestrange, Narcissas syster, var vittne till den obrytbara eden. Bellatrix, som är misstänksam om Snape, var chockerad när han gick med på att göra eden med Narcissa. Det var denna ed, i alla fall delvis, som bringade Albus Dumbledores död av Snape i slutet av skolåret 1996-1997. Det verkar vara väldigt osannolikt att Snape nu någon gång kommer att återvända till sitt hem i Spinnargränden, eftersom han nu är efterlyst på mordet av Dumbledore.

 


2006-12-17 av Luna
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews