Trolldomsministeriet

Trolldomsministeriet är en statlig organisation i Harry Potters värld. Trolldomsministeriet är den plats där den politiska makten och även de statliga förvaltningarna återfinns. Det är ministeriet som skriver lagar och även har den dömande makten.

Ministeriet är placerat i London under jord för att minska risken för attacker från dödsätare. Dödsätare försöker hela tiden infiltrera ministeriet för att kunna ta makten och få information om vad bland annat aurorerna tänker göra.

Trolldomsministeriet accepterar inte Fenixorden, som man ser som en självutnämnd polisstyrka. Däremot motarbetar de inte öppet denna orden, kanske beroende på dess folkliga stöd.

Högkvarteret
Detta högkvarter har 10 olika våningar, som vi kommer lista här under:

Våning 1: Trolldomsministerns kontor. Cornelius Fudge var Trolldomsminister i bok 1-5, men i bok 6 har han efterträtts av Rufus Scrimgeour, som tidigare var chef för aurorerna. Vilka andra som sitter i regeringen är oklart. Dolores Umbridge är den mest kända. Trolldomsministern har kontakt med Storbritanniens premiärminister.

Våning 2: Justitiedepartementet. Här skrivs lagarna, och här samordnas övervakandet av att de efterlevs. Till exempel är aurorernas huvudkontor här. Det finns ett flertal underavdelningar till justitiedepartementet. Arthur Weasley jobbar här.

Våning 3: Magiska sport- och spelministeriet. Här finns bland annat brittiska och irländska quidditchförbundets högkvarter. Chef är Ludo Bagman som bland annat var ansvarig för VM i quidditch som England arrangerade 1994 (se bok 4).

Våning 4: Departementet för magiska olyckor och katastrofer. Deras uppgift är reparera skador då mugglare råkar ut för magi, och se till att dessa inte ser eller minns det.

Våning 5: Departementet för magiska transporter. Det finns fyra sätt att förflytta sig magisk på:; kvastflygning, transfer, flampulver och flyttnycklar. Här reglerar man så att detta sker på ett säkert sätt. Licenser för transfer ges också här.

Våning 6: Avdelningen för övervakning av magiska skapelser. Alla magiska varelser som trollkarlar har ska registreras och vissa är också förbjudna att ha. Om en trollkarl/häxa inte sköter sitt djur kan det omhändertas och om det anses farligt så kan det avlivas.

Våning 7: Utrikesdepartementet. Det är här man håller kontakten med trollkarlar från andra länder. Percy Weasley fick jobb här efter sina studier på Hogwarts. Barty Crouch Jr. var chef här. Den brittiska delegationen till det Internationella Trollkarlsförbundet - den magiska världens FN - har sitt kontor här. Brittiska delegationen till det internationella quidditchförbundet har också sitt kontor här.

Våning 8: Entrén. Här finns också säkerhetskontoret. Ingången är en telefonhytt i London (koden 62442, där man säger namn och ärende).

Våning 9: Mysterieavdelningen. Här finns bland annat profetiorna.

Våning 10: Här finns domstolen. De värsta brotten ger fängelse i Azkaban.


2006-06-26 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews