Missnjda Myrtle

Ålder:
Dödad i början av hennes tonår.
Kännetecknande karaktärsdrag:
Myrtle är ett spöke. Hon har tjocka glasögon, brunt hår och bor på en toalett.
Familj:
Mugglarfödd, bodde i mugglarfamilj.
Elevhem:
Hufflepuffs Spöke
Första nämning:
Harry Potter och Hemligheternas Kammare, kapitel 8.

Övrigt
Under Tom Dolders femte år på hogwarts, upptäckte han ingången till hemligheternas kammare. Det var en kammare gjord av Salazar Slytherin, som innehöll en basilisk som mördade mugglarfödda elever på order av Salazar Slytherin. Tom släppte basilisken lös en gång och en mugglarfödd flicka mördades i en av flicktoaletterna. Hon hette Myrtle.

Myrtle valde att stanna kvar på toaletten som ett spöke istället för att gå vidare. Hon bestämmde sig för att spöka på alla som hade mobbat henne i skolan. Myrtle är väldigt känslig om kommentarer om hennes utseende med tanke på att hon är död.

Myrtle nämns för första gången i böckerna när Harry och hans vänner gör polyjuice drycken för att få reda på om Draco är Slytherins arvtagare. Untan att veta att svaren fanns i just den toaletten som dem befann sig i. Till slut får dem reda på att Myrtle är mugglarfödd och dog av basilisken. Så hon hjälper dem att hitta ingången till hemligheternas kammare, som finns vid handfaten på toaletten. Det här är inte den sista gången Myrtle hjälper Harry. Två år senare när han deltar i turneringen i magisk trekamp, så hjälper hon honom med den andra uppgiften.

Harry Potter kanske inte ser henne så ofta, men hon är alltid där när någon behöver hjälp. Det här är kanske ett resultat på hennes skolflicksaktiga kärlek till Harry. Eller så gör hon det för att helt enkelt bara hjälpa till.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews