Halvblodsprinsen (bok)

Forumet där du kan lägga upp dina egna recensioner om Harry Potter-filmerna, spelen och filmerna.

Halvblodsprinsen (bok)

Inläggav Jeb lör 31 maj 2008, 15:19

Följande artikel är skrivet av ett fan på gamla Pess!

Efter att Trolldomsministeriet äntligen har accepterat att Lord Voldemort har återvänt inleds "Det andra kriget". Många personer svävar i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. I första kapitlet avslöjas det att Cornelius Fudge fått sparken och den nye trolldomsministern heter Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den obrytbara eden att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den f.d. läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley där han får reda på att Rons äldre bror Bill skall gifta sig med Fleur Delacour som var en av deltagarna i Trekampen i den fjärde boken. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns lilla "favoritklubb" Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.

Harry når toppbetyg i trolldryckskonst (vars lärare nu är Snigelhorn, medan Snape blir lärare i Försvar mot svartkonster) genom att använda en gammal sliten bok med många nedskrivna tips och noteringar i marginalen, varav en del visar sig vara farlig svart magi. Boken har tillhört "halvblodsprinsen", vilket slutligen visar sig vara Snape. Det blir dock problem när Harry använder förbannelsen Sectumsempra, som står i boken, på Malfoy, med följden att han blir allvarligt skadad, och Harry får långvariga straff. Harry möter åter kärleken,men det leder till komplikationer eftersom det är Ron Weasleys lillasyster Ginny och hon har en pojkvän, som hon så småningom dumpar. Senare så blir hon tillsammans med Harry.

Det uppenbaras att Voldemort delat upp sin själ i sju delar (horrokruxer) och gömt dessa i fysiska föremål för att uppnå odödlighet. Ett av dessa föremål var den mystiska dagboken från den andra boken. Så länge någon av dessa själafragment existerar kan inte Voldemort dö.

Harry och Dumbledore beger sig till en klippig kust för att förstöra en av horrokruxerna. Den är gömd längst in i en stor grotta och för att komma dit måste Dumbledore offra blod till porten. Väl framme ber han Harry att tvinga honom att dricka den giftdryck som horrokruxen är gömd i. Dumbledore överlever, men på vägen tillbaka attackeras de av en hord Inferi, som de driver bort med eld. När de kommer tillbaka till Hogwarts finner de att enb grupp dödsätare, anhängare till Voldemort har intagit slottet. Dumbledore dödas av Snape, som lyckas fly.

Harry upptäcker att horrokruxen de hittat var falsk, och att det enda den innehöll var ett meddelande från någon som kallar sig R.A.B. Där står det att han eller hon stulit och förstört den äkta horrokruxen. Att upptäcka vem R.A.B är blir en del av upplägget i den sista boken, tillsammans med att förstöra resten av horrokruxerna och slutgilitigt försöka döda Voldemort. Boken avslutas med Dumbledores storslagna begravning.
Grundaren av Pottersajten och administratör på Slottet.

Användarvisningsbild
Jeb
Mästare (admin)
 
Inlägg: 392
Blev medlem: sön 02 mar 2008, 15:32
Ort: Stockholm
Blogg: Se blogg (0)


Re: Halvblodsprinsen (bok)

Inläggav Johan sön 01 jun 2008, 14:23

Bra info! :D

Jag har lagt upp en hel del artiklar som du ser, sitter på ganska många. Är det bara jag som har massor med artiklar att lägga upp :O

Användarvisningsbild
Johan
Uggla
 
Inlägg: 123
Blev medlem: lör 12 apr 2008, 11:20
Blogg: Se blogg (0)


Re: Halvblodsprinsen (bok)

Inläggav kristopher ons 31 dec 2008, 22:38

Väldigt bra info!
LPK HAR TALAT

kristopher
Trolldomsminister
 
Inlägg: 4585
Blev medlem: tor 17 jul 2008, 09:56
Ort: Sthlm
Blogg: Se blogg (0)Återgå till Recensioner

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron