Harry Potter och De Vises Sten (spel)

Forumet där du kan lägga upp dina egna recensioner om Harry Potter-filmerna, spelen och filmerna.

Harry Potter och De Vises Sten (spel)

Inläggav Jeb lör 31 maj 2008, 15:17

Följande artikel är från gamla Pess skrivet av ett fan.

Man ska nog inte vänta sig för mycket av detta spel, varken av grafiken eller själva spelet i allmänhet.

Spelet är ganska enkelt, vilket har både sina fördelar och nackdelar. Nackdelarna är onekligen att det tar slut mycket fortare och att det kan bli långtråkigt, fördelarna är självklart att man inte fastnar någonstans, och om man skulle göra det så vet man hur man ska klara sig ur det. I detta spel kan man, precis som i de andra samla på chokladgrodkort, ibland får man dubbletter som man sedan kan byta med de andra eleverna på skolan. Man vet egentligen inte varför, men det är sagt att när man samlat alla ska något hända. Detta är roligt i början, men blir lite enformigt efter ett tag. En stor fördel med spelet är att det följer böckerna ofattbart mycket, för att vara ett spel. Man känner igen massvis med repliker och händelser.

Den största nackdelen med spelet är dess enformighet. Det är upprepning av allt, alla lärare säger i princip samma saker och många scener ser exakt likadana ut. Detta är enormt tråkigt och jag själv störde mig på det igenom hela spelet. Alla lektioner är i princip likadana, man ska klättra in igenom ett hål, lära sig en formel och ta sig ut igen. Det en kul idé, men sen när man väl lärt sig alla formler är det jobbigt att behöva pausa för att aktivera dem, innan de används. En kul sak i spelet är att man kan bli tagen av prefekter om man befinner sig på fel ställe vid fel tidpunkt, något som de tagit bort i de kommande spelen. Det ger spelet en mer äkta känsla och det blir en riktig utmaning att smyga omkring och utforska slottet. Spelet är ganska fritt på det här sättet, man får själv välja om man vill gå och lägga sig eller om man vill fortsätta att smyga omkring på kvällen, ganska tråkigt dock att de flesta dörrar är låsta.

Det gör att den del av Hogwarts man får vara på är ganska litet och efter ett tag så hittar man lätt i de olika korridorerna, men i början kan det vara jobbigt när Ron och Hermione bara försvinner om man inte är snabb nog att hinna med. Man samlar på Bertie Botts bönor i detta spel, bönorna kan man hitta lite överallt på Hogwarts. Bönorna kan man sedan använda för att handla skämtarticklar hos Fred och George. Ibland försvinner dock de båda från sin affär, och man får ingen förklaring till varför.

Spelet är absolut inget genialiskt spel, men ett kul tidsfördriv för Harry Potter Fans. Lycka till med spelandet!
Grundaren av Pottersajten och administratör på Slottet.

Användarvisningsbild
Jeb
Mästare (admin)
 
Inlägg: 392
Blev medlem: sön 02 mar 2008, 15:32
Ort: Stockholm
Blogg: Se blogg (0)


Återgå till Recensioner

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron