Religon

Forumet för de som gillar att argumentera och diskutera på hög nivå. Filosofi, politik, känslor, tankar och åsikter förekommer i detta forum.

Re: Religon

Inläggav Toyou sön 08 mar 2009, 20:04

ericus skrev:Nu har den kristna religionen visat sitt rätta ansikte.

Såg detta på SVT:s Texttv igår..

Vatikanen försvarar barnvåldtäkt
Fallet upprör Vatikanen och Brasiliens president.
Nyheter24 tipsar:
> Katolska ledare ändrar sig om abortfall (sr.se)


Powered by Aitellu

Våldtagen 9-åring fördöms av biskop
Som Nyheter24 skrev om tidigare i veckan så blev en 9-årig flicka gravid med tvillingar efter att ha blivit våldtagen av sin styvpappa.

9-åringen fördes till sjukhus förra veckan med magsmärtor. Det visade sig då att hon var gravid med tvillingar i fjärde månaden. Läkarna bedömde att den späda flickkroppen på blotta 36 kilo inte skulle klara av att bära de bägge fostren och beslutade om abort. Flickans mor gav sitt godkännande och ingreppet genomfördes i onsdags.

Våldtäktsfallet har rört upp starka känslor i Brasilien - både hos dem som är för och dem som är emot aborten. En romersk-katolsk biskop beslöt sig för att bannlysa modern och läkarna i fredags.

– Guds lag står över alla mänskliga lagar. Så när en mänsklig lag... strider mot Guds lag, saknar den mänskliga lagen värde, förklarade biskop José Cardoso Sobrinho.

Styvfadern får kyrkans förlåtelse
9-åringens styvpappa har fått kyrkans förlåtelse och riskerar inte bannlysning.

Kardinal Giovanni Battista Re, chef för den romersk-katolska biskopskongregationen, försvarar i tidningen La Stampa hans beslut och säger att tvillingarna som flickan bar hade rätt att leva.

– Det är ett sorgligt fall men det verkliga problemet är att tvillingarna som avlats var två oskyldiga personer som hade rätt att leva och inte kunde avlägsnas, sade kardinalen.

Re, som också leder påvedömet för Latinamerika tillade att "livet måste alltid värnas, attacken på den brasilianska kyrkan är orättvis".

Med "attacken" syftade han förmodligen på Brasiliens president Luiz Ignacio Lula da Silva som i fredags riktade skarp kritik mot den katolske biskopens hållning och sade att läkarna "gjorde vad de skulle".

I Brasilien råder i princip abortförbud. Undantagen är våldtäktsfall och fall där den havandes liv är i fara.Du skriver " nu har den kristna religionen visat sitt rätta ansikte " men det gäller som jag såg det inte hela den kristna religionen, utan just " katolicismen ". Så var noga med att inte döma alla över en kant bara för att en del ser det så.
Senast redigerad av Toyou mån 09 mar 2009, 21:17, redigerad totalt 1 gång.
Sometimes I wish I were an Angel, sometimes I wish I were you :)

Läs min blogg; http://toyouzen.skyrock.com/

Användarvisningsbild
Toyou
Fenixorden
 
Inlägg: 3242
Blev medlem: fre 29 aug 2008, 17:57
Blogg: Se blogg (0)


Re: Religon

Inläggav ericus mån 09 mar 2009, 13:00

Hur är det med Svenska präster som far rund och får nya prästuppdrag på andra orter när de upptäcks med barn i sänghalmen.

Jag har ingen nuvarande artikel att klistra in, men det har skett rätt ofta att det har kommit fram vad prästerna har varit kapabla till.

ericus
Husalf
 
Inlägg: 67
Blev medlem: sön 06 apr 2008, 14:45
Blogg: Se blogg (0)


Re: Religon

Inläggav Toyou mån 09 mar 2009, 17:27

Ja, men det är ju inte för att de är präster som de gör så, utan det har ju med personlighet att göra. Det förra du skrev om "katolicismen" hade ju med religionen att göra, men detta gäller ju varje enskild person. Så då är det ju inte religionen som ska klandras utan personen.
Sometimes I wish I were an Angel, sometimes I wish I were you :)

Läs min blogg; http://toyouzen.skyrock.com/

Användarvisningsbild
Toyou
Fenixorden
 
Inlägg: 3242
Blev medlem: fre 29 aug 2008, 17:57
Blogg: Se blogg (0)


Föregående

Återgå till Debatt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster