USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)
Arkiv
- augusti 2012
Hejsan!
   tis 21 aug 2012, 12:53

+ november 2011
+ oktober 2011
+ augusti 2011
+ mars 2011
+ februari 2011
+ januari 2011
+ december 2010
+ november 2010
+ oktober 2010
Vänner

The Law of Ueki

Permanent länkav Eilonwy tor 10 mar 2011, 21:57

Jag kollade just klart på en anime jag följt. Så nu ska jag skriva om den! :D namnet var, föga förvånande med tanke på titeln på blogginlägget, The Law of Ueki.

Den handlade om en pojke som hette Ueki. En tjej i hans klass, Mori, hade märkt att det var något särskilt med honom - med "särskilt" menar jag övernaturligt. Så hon förföljde honom en dag, bara för att kunna se något som bevisade det ... när hon då såg honom få träd att växa från ingenstans fick hon panik och trodde han var en alien.
Men han var ingen alien! ;D Deras lärare kom och förklarade att Ueki av honom fått kraften att förvandla skräp till träd. Den kraften skulle han använda för att slåss mot andra med olika krafter och den kandidaten vars unge-som-fått-en-kraft vann skulle bli gud ... och då Ueki var lite för korkad för att kunna ta hand om allt det där själv, så bestämde sig Mori för att hjälpa honom.
Och tja, de möter flera allmänt coola personer på vägen. Under de första avsnitten var jag allmänt förtjust i Ueki, för han var så cooool ... så fort han var i fara sket han i det och brydde sig inte överhuvudtaget. Men när någon annan var i fara offrade han sitt eget liv och kämpade och kämpade ... det var väldigt gulligt.
(föga förvånande bestod därför slutstriden av att Mori stod och skrek åt honom att inte dö, inte offra sig, och bara se till att överleva ... inte för att han lyssnade)
Fast, Ueki mognade efter ett tag, och plötsligt var han inte lika korkad/intressant längre. Mori gillade honom dock ändå ... ja, Ueki ÄR kär i mori och mori ÄR kär i Ueki, det syntes på dem!! x(

Samma sak med Sano & Rinko. Sano (ascool karaktär, går inte att förklara, bara allmänt cool) har kraften att förvandla handdukar till stål när han håller andan. Och hans kraft suger, men han själv äger, så han vinner över alla i vilket fall x) och Rinko har kraften att förvandla jag-fattade-aldrig-vad-det-var-men-typ-bönor till bomber som exploderade :D Och hon tänkte alltid ut strategier innan hon attackerade, till skillnad från den jävligt impulsiva Sano (som ironiskt nog var den som kom på hur de skulle vinna varje gång ändå >_>)
De bråkade. Hela tiden. Om hur barnsliga saker som helst, och det var så gulligt! Men de var verkligen kära i varandra. Dels har jag bestämt det, dels syntes det faktiskt på dem. Och, Sano var så nice ... han hade liksom det där utseendet som en elak kille har, så han såg jätteläskig ut, men han var jättesnäll xD

Ah, jag ska inte berätta exakt vad som hände, men jag kan berätta om gud också. En medelålders snubbe i Hawaii-skjorta som aldrig orkade arbeta ^^ Och sedan fanns Sanos gud-kandidat också. Den coola snubben i hatten. Han & Sano var bästisar, på något märkligt sätt ^^ Och jag älskade båda två, för allvarligt ... det är något med mig och killar i hattar. Jag älskar verkligen hattar!!

Men ja. Jag tyckte verkligen om den här serien, för man gillade alla karaktärer man skulle gilla och hatade de man inte skulle gilla. Och det märkliga var att även de karaktärer man verkligen störde sig rejält på 99% av tiden (host, Mori, host) så gillade man dem fortfarande på något sätt o.o

Ah, var beredd på mycket Deviant-fanart från denna manga/anime ...

"Even the darkest night will end and the sun will rise."
0 kommentarer Läst 1459 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: Inga registrerade användare

cron