USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)
Arkiv
- augusti 2012
Hejsan!
   tis 21 aug 2012, 12:53

+ november 2011
+ oktober 2011
+ augusti 2011
+ mars 2011
+ februari 2011
+ januari 2011
+ december 2010
+ november 2010
+ oktober 2010
Vänner

Tangled

Permanent länkav Eilonwy tor 06 jan 2011, 21:23

Öh, ja. Det var väl bara en tidsfråga innan jag skulle skriva ett inlägg om den här filmen. Så ja ... jag börjar med at länka mina bilder på deviantart, eftersom de är pretty much all I've done senaste tiden.

http://edinie.deviantart.com/gallery/28031268

Ja, jag upptäckte att den här filmen skulle göras för lääänge sedan ... ungefär samtidigt som jag upptäckte prinsessan och grodan (eller egentligen kort efter). Så det blir väl ungefär ett och ett halvt år sedan ...? Då den fortfarande hette Rapunzel och fortfarande skulle bli en dramafilm :P Det ändrades. Det gick inte lika bra för Prinsessan och Grodan som disney trodde, så de bestämde sig för att det var för att namnet inte tilltalade tillräckligt många pojkar. Därför bytte de namn på Rapunzel till "Tangled". Eller, som sverige så vackert översatte det till: TRASSEL! :D

Host.

Jo, filmen blev en komedi också. I always forget that part, men där kom den. Den handlar om en flicka med ca 25 m långt hår som är inlåst i ett torn och inte får komma ut. Så bestämmer hon sig för att göra det, men hon vill inte gå ensam - hennes "mamma" (som låste in henne) säger att världen är så väldigt farlig. Så när en tjuv som just snott en tiara från slottet som ska göra honom rik, tar sig in i tornet ... tar Rapunzel tiaran och säger att hon lämnar tillbaka den om han tar ut henne och visar henne världen.
Sagt och gjort, Flynn Rider tvingas ta Rapunzel till kungariket där de skickar upp ljus i ära av den försvunna prinsessan - det var ljusen Rapunzel hela tiden ville se. And at last she saw the light ...

Ja, det är en musikal, även om disney inte alls har marknadsfört den som en. Och musiken är så fin ... Alan Menken ftw. Lyssna på den, mina favoriter är "The tear heals" och "I see the light". Sedan är resten också fullkomligt underbart, så SNÄLLA lyssna på dem! D:

Ehm. Nu till problemet. När jag väntade på att Prinsessan och Grodan skulle komma, bestämde jag mig för att inte läsa någonting om filmen. Inga spoilers whatsoever. Detsamma har gällt alla andra filmer jag längtat efter. Men därefter lovade jag mig själv att jag någon gång skulle skita i spoilers, och plocka på mig dem, bara för att se om det fortfarande kan bli bra.

Hah, gissa vilken film jag kollat upp spoilers till? x) Jag vet vad som händer under gången, jag vet hur den slutar och jag vet överraskningen i slutet. Och jag är okej med det! Faktiskt! Jag vet visserligen vad som händer, men jag har ingen som helst aning om i vilken ordning det kommer eller vad de säger, eller småskämten eller någonting ... så jag är okej! Tills jag såg kysscenen på deviantart >_> Tro det eller ej, men de SERIÖSA scenerna har jag undvikit! (utom när jag läste slutet på wikipedia så fort filmen haft premiär i USA ... I probably should've thought that through)

Men vad är problemet? Andra människor! Som säger att jag redan så gott som sett hela filmen, att jag förstört hela filmupplevelsen osv osv ... vilket ni förmodligen håller med om. Men jag vill inte tänka så, för som sagt, det FINNS ju en massa småsaker jag inte vet! D: Så snälla, tyck inte att jag är korkad, det här är en av MÅNGA kommande disneyfilmer som jag INTE tänker läsa slutet på innan jag ser dem! Nästa film är Nalle Puh, visserligen ... *aldrig varit så fäst vid Nalle Puh*

Men efter den kommer King of the Elves, som visserligen inte är en prinsessfilm, men som är nästa film som förhoppningsvis kommer bli lika bra som jag tror den här filmen är. Och efter den, någonting annat! Jag tror t om disney bekräftat att Snödrottningen ska bli en film, och what can I say? Jag får skuldkänslor då och då, men det kommer ju fler chanser! D:

Just det, nu har jag lovat mig själv att inte kolla upp en enda tangled-video ELLER lyssna på soundtracket förrän filmen har premiär. Allt jag får göra är att hitta bilder på google och rita av dem ^^ och knappt det, jag får inte kolla bilder på google ... men jag har bilder samlade xD Så ja, jag längtar nästan tills skolan börjar så jag får något att tänka på.

Annars önskar jag att det fanns vampyrer som i Vampire Diaries, som bara kunde radera vissa saker ur minnet på en. Men nu får man göra det bästa man har av en situation och låtsas inte veta ett skvatt om filmen innan man ser den så att folk i omgivningen inte börjar skälla ut en >_> Woah, kommer någon orka läsa igenom det här blogginlägget blir jag imponerad O.o

"Even the darkest night will end and the sun will rise."
0 kommentarer Läst 1536 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: Inga registrerade användare

cron