USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)
Arkiv
- augusti 2012
Hejsan!
   tis 21 aug 2012, 12:53

+ november 2011
+ oktober 2011
+ augusti 2011
+ mars 2011
+ februari 2011
+ januari 2011
+ december 2010
+ november 2010
+ oktober 2010
Vänner

Ah, mitt liv

Permanent länkav Eilonwy sön 05 dec 2010, 00:26

Nu ska jag berätta om igår. Eller, egentligen var det väl i förrgår nu eftersom klockan passerat tolv. Men jag berättar ändå.
I fredags såg jag Pojken i Randig Pyjamas igen. Jag hade sett den under höstlovet och förlorat tron på mänskligheten, bara för att ... well, ni förstår om ni ser på den. Den är vidrig och underbar på samma gång, och jag tänker läsa boken någon gång. Lyssnade på en intervju med författaren till boken, John Boyne, och han svarade på den kritiken han fått om att boken inte var tillräckligt faktaenlig för att ha kunnat hända på riktigt: "You have to know the difference, between fact and fiction. This is a fiction, and even if I'd been completely correct with every bit of fact, the minute I'd put Bruno (huvudpersonen) in it, it wouldn't be real anymore."
Och visst, man kan tycka att han är lat och försvarar sig själv på ett löjligt sätt, men jag behövde verkligen de orden eftersom det känns som om Mad Girl, min nanoberättelse, är fullkomligt orealistisk och bara allmänt skum, fylld med fel man kan hitta trots att det är en framtidsversion och man egentligen inte kan säga att något ÄR fel.
You have to find the difference between reading a book with your head, and with your heart.

Och samma kväll, på vägen hem från min kompis, insåg jag någonting. Det är kanske ingen nyhet, det var väl egentligen inte det för mig heller, men det är bara som när man inser något man redan visste men först nu inser verkligen är sant: Jag föddes för att berätta historier. Det betyder inte att jag är bra på det eller att det jag berättar har någon mening, men det är allt jag lever för och jag har älskat att göra det sedan jag var 6 år. Jag skiter i om jag suger på det, det spelar ingen roll, because I love it. Att verkligen ANVÄNDA min fantasi, det äger!

Och det var terminens uppenbarelse. Förra året hade jag en att jag sög på slöjd. Den var också sann, ändå fick jag VG ... skumt. Nåväl. Det är kul att få uppenbarelser.

"Even the darkest night will end and the sun will rise."
2 kommentarer Läst 1368 gånger
Kommentarer

Re: Ah, mitt liv

Permanent länkav Toyou sön 19 dec 2010, 23:03

Håller med dig om att "Pojken i randig pyjamas" verkligen är hemsk. Har den på DVD hemma, men såg den första gången i skolan under en svensklektion i nia:n - då vi jobbade en hel del med "andra världskriget".

Beundrar VERKLIGEN att du fick VG i SLÖJD! Själv fick jag G- XD he he...^^
Sometimes I wish I were an Angel, sometimes I wish I were you :)

Läs min blogg; http://toyouzen.skyrock.com/
Användarvisningsbild
Toyou
Fenixorden
 
Inlägg: 3242
Blev medlem: fre 29 aug 2008, 17:57
Blogg: Se blogg (0)

Re: Ah, mitt liv

Permanent länkav Eilonwy fre 12 aug 2011, 14:34

(såhär på efterhand, utan att någon ser det, kan jag säga att jag lyckades höja mig till MVG i slöjd. Jag tackar världens jordgubbar!)
"Even the darkest night will end and the sun will rise."
USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)

Vilka är online

Medlemmar online: Google [Bot]

cron