USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)
Arkiv
- augusti 2012
Hejsan!
   tis 21 aug 2012, 12:53

+ november 2011
+ oktober 2011
+ augusti 2011
+ mars 2011
+ februari 2011
+ januari 2011
+ december 2010
+ november 2010
+ oktober 2010
Vänner

Meningen med livet

Permanent länkav Eilonwy mån 18 okt 2010, 16:24

Idag känns det som om ingenting varit värt någonting. Jag har fått tillbaka 2 prov, varav det ena pluggade jag mig galen till. Vad fick jag? G+. Och Godkänt fungerar, men jag pluggar verkligen ALLTID ihjäl mig till SO-ämnena (det här var samhällsvetenskap, politik) och jag får ALLTID G+. NÄR ska det där lilla plustecknet göra vad jag ska, och få upp mig till åtminstone VG-? Ingenting känns värt någonting i SO mer. Jag gillar SO, men jag får ingen som helst uppmuntran någonstans ifrån. Jag har G i alla SO ämnen, man undrar hur fan jag lyckas.
Nedslagen av mitt misslyckande får jag tillbaka Fysikprovet. G. För att få MVG skulle man ha 39 poäng, och jag hade 25 poäng. Minst 20 krävs för godkänt. Hur fan lyckas jag? Okej, jag avskyr fysik. Men jag hatar min lärare också. Mitt prov bestod av G-kunskapsfrågor och poängräkning, och ämnet var hyfsat lätt. Hur fan klarade jag det inte!?

På vägen hem kollade jag på gymnasieutbildningar. Estetiskt känns roligt, men då kommer hela pappas familj vara överstolt och tycka att jag går i mina föräldrars fotspår, m.m. ... JAG VILL JU GÖRA DEM BESVIKNA! D: Sedan finns det Sam Beteende, vilket verkar intressant, men som ni kanske fattar har jag INGA BRA BETYG i samhällsvetenskap, eller historia och religion heller, för den delen.
Jag vet inte ens vad jag vill bli annat än författare, och hur ofta går det att man lyckas försörja sig som författare? -.-
Och även om jag hade den lilla minimala 0% chans-att-det-händer-ljusglimten när jag kom hem gråtande och pratade med mamma om betyg och yrken i en timme, så får jag ett mail från kungliga operan, om dikttävlingen jag var med i. Jag vann inte. Chansen var redan liten att jag skulle vinna, men det kändes ändå som ett tecken från ovan: Vad är meningen med livet?
Ibland tror jag inte det finns någon mening med just mitt liv. Och inga tröstord hjälper idag. De når inte fram längre.

"Even the darkest night will end and the sun will rise."
3 kommentarer Läst 1944 gånger
Kommentarer

RE: Meningen med livet

Permanent länkav Anonymous mån 18 okt 2010, 20:39

Först och främst här- STFU om att du inte kommer att bli författare!!! (det känns som att det räcker så. Du VET att du jävligt grym på att skriva, och alla här kan intyga det.)

Och JAG hade också bara G i SO! Hindrade det mig från att tycka att det ändå var roliga ämnen? Nej xD
Och det är egentligen inte avgörande för gymnasiet, som du vet. Så länge du har tillräckligt med poäng för att komma in på den linjen, så spelar det inte någon roll från vilka ämnen betygen och poängen kommer ifrån.
Dessutom så kan det ju gå bättre på gymnasiet i de ämnena, då man har andra lärare som har andra upplägg. Jag tycker att jag lyckas mycket bättre med både geografin och historian nu på gymnasiet än vad jag någonsin gjorde på högstadiet, och vi hade ändå en bra lärare även då.

Om du nu vill gå samhäll ;) Estet verkar också vara en grymt rolig linje. Hade jag inte gått samhäll så hade jag nog valt estet-musik, för det verkar helt enkelt vara så jäkla KUL! ^^

Och jag beklagar att du inte vann dikttävlingen :/ Men du vet aldrig hur nära det var, eller hur? Någon vettig i juryn kanske tyckte att det var det bästa den någonsin läst och var helt tagen! medan de andra var sura och hellre tyckte att någon tråkig B-dikt skulle vinna bara för att den påminde om något klassiskt, välkänt och sönderläst.

Och jag hopppas verkligen att mina ord muntrar upp dig på något vis, annars har jag skrivit allt det här i onödan... (; xD Näääädå. Du vet att jag alltid vill väl. Hehe... ^^
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

Re: Meningen med livet

Permanent länkav Eilonwy mån 18 okt 2010, 20:43

Aw, tack :) It did help me feel better.
"Even the darkest night will end and the sun will rise."
USER_AVATAR
Eilonwy
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6469
Blev medlem: sön 15 feb 2009, 15:12
Blogg: Se blogg (19)

Re: Meningen med livet

Permanent länkav Ida Sewer mån 18 okt 2010, 21:06

YAYYY :D
Stolt skribent på Eldfackla Noveller :)

All aboard the Klaine Train! Kurt Hummel ♥ Blaine Anderson
Ida Sewer
Trolldomsminister
 
Inlägg: 6365
Blev medlem: sön 06 apr 2008, 12:23
Ort: Aracloptia
Blogg: Se blogg (33)

Vilka är online

Medlemmar online: Google [Bot]

cron