Min PS-blogg
Välkomna till min, grundaren av Pottersajten, blogg. På denna blogg kommer jag att blogga om Internet och om utvecklingen av Pottersajten. Utanför Internets fasad är jag även intresserad av juridik, samhället och ekonomi. Det kanske ramlar in ett par andra inlägg med, vem vet!
USER_AVATAR
Jeb
Mästare (admin)
 
Inlägg: 392
Blev medlem: sön 02 mar 2008, 15:32
Ort: Stockholm
Blogg: Se blogg (0)
Arkiv
- mars 2012
Eurovision Song Contest 2012!
   sön 11 mar 2012, 00:50

+ augusti 2011
+ juli 2011
+ juni 2011
+ februari 2011
+ augusti 2010
+ juli 2010
+ juni 2010
+ maj 2010
+ mars 2010
+ februari 2010
+ januari 2010

En predikan om kreativitet

Permanent länkav Jeb tor 21 jan 2010, 19:26

Skolan… jag började skolan på 90-talet år 1996 med sexårsverksamheten. Det är inte så länge sedan, men trots detta fanns inte datorer på min skola, Internet var något främmande och mobiler tillhörde inte vardagen. Jag brukade vara en kreativ liten unge. Det har varit inom mig sedan barnsben.

När jag gick på sexårsverksamheten bestämde jag mig för att skriva mitt namn med ett L upp och ner. Varför, frågade min lärare. Jo, för att det såg mycket finare ut att ha L upp och ner svarade lilla oförstående, men ack, kreativa jag. Sedan gick åren… datorer, Internet och mobiler blev till slut vardag – och jag lärde mig skriva L rätt med tiden.

Alla är kreativa – i alla fall från början
Jag brukar säga att kreativitet är en medfödd egenskap; alla har den från början. Men någonstans på vägen så dör denna kreativitet ut lite. När vi är små har vi inte alla värderingar och saker inlärda, vi vet inte vad som är rätt eller fel. Vi vet inte alltid hur allt stavas, men vi har fantasin. Denna kreativitet och fantasi är skolan, i stora drag, bra på att förstöra.

När jag gick på lågstadiet så hade vi mycket fantasi; men varje gång vi hitta på något nytt så fick vi en utskällning av vår lärare om att ”så ska man inte göra”. Redan då började hon mata oss med vad som var rätt och fel; hur vi skulle sitta, vad vi skulle ha för kläder (man fick t ex inte ha keps, det var skolans hatobjekt), vad vi skulle rita, vad vi skulle skriva osv. Att låta oss barn själva vara kreativa var inte aktuellt. Jag var lite för kreativ, så min lärare tyckte inte om mig, vilket slutade med att jag fick byta klass.

Skolan ser fortfarande främmande på datorer
Min kreativitet dog inte ut. Istället växte den starkare i slutet av 90-talet och början på 00-talet. Datorer och Internet medförde att jag som barn kunde utveckla min kreativitet och förmåga på ett helt annat sätt. Vid denna tidpunkt var datorer och Internet fortfarande inte så etablerade i min skola.

Men nu är vi snart inne på 10-talet, och 90-talister är uppvuxna med Facebook, Twitter, Google, Youtube och alla möjliga tjänster egentligen. Frågan är om skolan har ändrat på sig? Nej… i skolan är man tydligen väldigt begränsad vad det gäller datorer och Internet; man ser det fortfarande som en främmande uppfinning.

En kompis lillebror, född 1998, berättade t ex nyligen att de inte fick skriva sina skoluppgifter på datorer, utan att de skulle göra det för hand. Man kan fråga sig till vilken nytta, när 99 % av allt vi skriver i dag görs via datorn.

Men så har vi återigen skolan och kreativitet… det går inte riktigt ihop och har enligt min mening aldrig klickat som ett kärleksfullt par. Enligt min mening bör varje lärare i Sverige intressera sig för tävlingar och koncept som exempelvis Webbstjärnan. De bör självmant söka och föreslå konceptet för eleverna. För låt oss vara ärliga; vi är insnöade i Sverige.

Tro’t eller ej, vi ligger efter i Sverige
Vi tror många gånger att vi har den bästa skolan, den bästa sjukvården och att vi är absolut bäst. Det spelar ingen roll att vår sjukvård inte har utvecklats på 20-30 år och att majoriteten av Sveriges befolkning inte vet vad Kinas och Indiens ledare heter. För vi ser bara en del av världen; västvärlden. Vi vet inte så mycket om Kina och Indien, två av världens starkaste växande ekonomier just nu, men däremot känner vi till allt om USA. Denna så stora okunskap…

Det gick just ett program om kunskap på SVT för ett tag sedan. I det programmet talade Fredrik Härén om att i östvärlden har man en helt annan kreativitet och skola. Lägg därtill att de har gjort samma utveckling som Europa… bara att för dem tog det 10 år och för oss 50 år. I öst lär de sig om båda världarna; man vet vilka de största ledarna i väst är, man vet vilken musik vi lyssnar på och samtidigt känner man till sin egen kultur.

Framtiden stavas kreativitet
Ställ dig frågan vem som skall vilja anställa oss svenskar, när man kan anställa en person från Kina som förmodligen är mycket mer kreativ, har en bättre utbildning och jobbar för 10 gånger mindre pengar? Framgången och framtiden stavas kreativitet.

Vi måste bli kreativa i Sverige igen och börja inse att vi inte är bäst – för det har hämmat vår utveckling.

Grundaren av Pottersajten och administratör på Slottet.
27 kommentarer Läst 9831 gånger
Kommentarer
Nästa

IHqOaSAqnPgXXQF

Permanent länkav Anonymous lör 09 aug 2014, 13:23

Jag blir inspirerad om det e4r en pesron som vet vad de pratar om, som har kunskapen och VILL dela med sig av den. Det jag tycker skapar e5ngest e4r hetsen f6ver att ha allt och det senaste. Det blir lite ff6r mycket av det goda och jag kan tycka att det blir ff6r mycket yta och lite pesronlighet.Jag har sje4lv bf6rjat ve4lja bort vissa bloggar ff6r jag tycker att allt det positiva blir ff6r mycket att det ke4nns mer negativt ff6r mig. Jag tycker om de som ve5gar visa sig se5rbara (utan att ff6r den sakens skull bli privat) men som visar pe5 att livet e4r inte alltid perfekt utan en berg och dalbana. Jag gillar att se det me4nskliga och de4r jag kan relatera till mitt eget liv och se, kan hon, kan jag.Ff6r mig handlar det mycket om att hitta balans och med e4tstf6rningar i bagaget som jag tror alltid kommer finns som en liten dje4vul pe5 axeln ke4nns det se5 viktigt att ta bort det som triggar negativa tankar. He4lsn.Annah
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

cXFZqHpXqSBdX

Permanent länkav Anonymous lör 09 aug 2014, 14:20

oki am 100% sure that the financial inntitutioss will not require a personal guarantee but that is only because I know which accounts to apply for. With respect to corps and LLC, last year I applied to the same company for a LOC about a month apart with 2 separate companies that I started. The LLC received a 5k like and the Corp received a 12K line. But remember, this is not a rule but using a corp just increases the chances of success and thats what the Business Credit game is about.
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

osUXQrhAYlNTUq

Permanent länkav Anonymous sön 10 aug 2014, 08:55

Since its opening, <a href="http://pncanruh.com">cltnies</a> have flock to San Agustin for its paila ice cream, similar to a fruit sorbet. Should you be looking for a stylish look or perhaps a summer accessory, then a fashion shawl may just be whatever you are searching for. But 20-year-old Pamela Gonzales has no doubt this is true. I've seen poor people. Earlier in the year, I managed to find some time to play through Superbrothers: Sword and Sworcery EP (in May), Journey (in June) and Dear Esther (in July).
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

vJcMlNgrxi

Permanent länkav Anonymous sön 10 aug 2014, 08:56

Vad!?? Har inte du blogspot?Hade jag varit dig, hade jag kf6pt<a href="http://bcdyxfpoh.com"> serevr</a> plats pe5 eget web hotell. De5 har du din fulla re4tt till hela bloggen & full kontroll f6ver allt du publicerar.Jag har Wordpress hos Binero.se som e4r super stabila & alltid be4st i test av Svenska web hotell ;)Jag menar om du e4nde5 skall bf6rja behf6va betala ff6r lagring av bilder!I tille4gg har du massa fina unika bilder som jag hade velat ha full koll pe5.Kramar fre5n Sessan i Oslo
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

GhUPUudSTluWtPa

Permanent länkav Anonymous mån 11 aug 2014, 04:14

Har sett ne5gra roliga sf6kningar genom e5ren. He4r e4r ett par fre5n seanste me5naden:* har en be5t pe5 5 ton billig traktor* kolfibermast ve4ger mindre* lergods figur av en skeppare vid rodret miniatyr* vilket utveckling har skettSen var det en till ff6r ett tag sedan som jag var tvungen att visa ff6r dottern som bara skakade pe5 huvudet f6ver pappas upphetsning ;-) http://rnwwwkakuo.com [url=http://kpyponv.com]kpyponv[/url] [link=http://vyuqdynsj.com]vyuqdynsj[/link]
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

nGCrrUwGdvBEFTfC

Permanent länkav Anonymous mån 11 aug 2014, 04:14

Tack ff6r era uppmuntande he4lsningar ne4r det ge4ller dumt tetinkskrul!!:Lotte - Bea e4r ve5rat "felles barn"!Anna - Hihi, det trodde du va? Kanske inom en snar framtid...Greta - Norska e4r ju ett se5 fint och frmaff6rallt uppmuntrande spre5k! Har ockse5 lite sve5rt att ff6rste5 allt men tex Felles slog jag upp pe5 google f6verse4tt, en otroligt ve4rdefull sida, och betyder gemnsamma!Ha en fin dag!KRAMP http://jjqwhlahmg.com [url=http://qtsocehlq.com]qtsocehlq[/url] [link=http://iphfrrvydep.com]iphfrrvydep[/link]
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

nFUsIojegiwafzINiuD

Permanent länkav Anonymous ons 13 aug 2014, 13:57

Det var ju oerhf6rt klantigt av honom och jag ff6rsvarar inte vad han gjort. Att <a href="http://bywvig.com">skvira</a> en recension utan att le4sa hela boken kan jag ve4l i och ff6r sig ff6rste5, men att inte ens ble4ddra i den tycker jag e4r bedre4geri mot uppdragsgivaren. Om jag ens te4nkt pe5 det se5 tror jag inte att jag ne5gonsin trott att kritiker generellt le4ser hela boken som de recenserar.Samtidigt tycker jag det har en komisk sida. Det ligger en del i vad han se4ger. Att det i stort sett aldrig e4r ne5gra reaktioner. Ne4r han recenserade och kritiserade sin egen bok, borde ve4l ne5gon reagerat. Vem gav honom ett uppdrag att <a href="http://bywvig.com">skvira</a> om den boken? Fick han betalt ff6r det?Jag kan inte namnet pe5 en enda litteraturkritiker. De4remot pe5 filmkritiker. Filmkritik le4ser jag ofta fast jag inte ens te4nkt se filmen, de4remot se4llan litteraturkritik ff6rre4n jag redan le4st boken. Jag fe5r helt enkelt ut ne5got av litteraturkritik. Den e4r oftast se5 trist och pretentif6st skriven.
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

CPCbUMZJvtokoZCou

Permanent länkav Anonymous ons 13 aug 2014, 13:58

Ett tips: Spara om bilderna lite "mindre" se5 att de inte e4r se5 tunga. Har tex<a href="http://vxepltah.com"> pelrobm</a> med din blogg ne4r jag kikar pe5 den fre5n mobilen ff6r att bilderna e4r se5 "stora".
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

qrgnPCrDvsJnyBJ

Permanent länkav Anonymous ons 13 aug 2014, 23:38

John Podesta, co-chair of Obama's transition team. These idnulce extending heath care to the nation's 47 million uninsured, reducing U.S. reliance on foreign oil, and improving public education, Podesta said. We’ve all heard of Obama’s “Blueprint for Change.” If you’re an employee of the federal government, and you want to see just how it will affect you. According to Eric Pianin and Lois Romano of the Washington Post, there are dozens of proposals in his Blueprint that could change the career path of many of the 1.8 million current federal employees. He plans to look at all the waste, and cut line by line. “I am not a Democrat that believes we can or should defend every government program just because it’s there,” he says. That may sound scary for some, and send others running for personal loans, but bear in mind that Obama has a broad domestic agenda that could move skilled employees from threatened divisions into new programs under his policies. He also plans to encourage young public servants with his sense of idealism to get involved in restoring the American dream through service.Click to read more on http://ecdsmmb.com [url=http://sdlzunxu.com]sdlzunxu[/url] [link=http://vunviurgjv.com]vunviurgjv[/link]
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

TFpGZKGikvaIMlgr

Permanent länkav Anonymous ons 13 aug 2014, 23:39

Hei. Jeg er en ny leser som undrer om du og din mann har noen felels barn? Forste5r jeg det riktig at de to eldste er dine og den yngste felels? Ikke for e5 ve6re frekk... Klem fra Lotte http://gfsljwdvv.com [url=http://mjriryup.com]mjriryup[/url] [link=http://eumuvozc.com]eumuvozc[/link]
Anonymous
Mugglare
 
Inlägg: 22
Blev medlem: mån 17 dec 2007, 23:52

Vilka är online

Medlemmar online: Majestic-12 [Bot]

cron