Min PS-blogg
Välkomna till min, grundaren av Pottersajten, blogg. På denna blogg kommer jag att blogga om Internet och om utvecklingen av Pottersajten. Utanför Internets fasad är jag även intresserad av juridik, samhället och ekonomi. Det kanske ramlar in ett par andra inlägg med, vem vet!
USER_AVATAR
Jeb
Mästare (admin)
 
Inlägg: 392
Blev medlem: sön 02 mar 2008, 15:32
Ort: Stockholm
Blogg: Se blogg (0)
Arkiv
- mars 2012
Eurovision Song Contest 2012!
   sön 11 mar 2012, 00:50

+ augusti 2011
+ juli 2011
+ juni 2011
+ februari 2011
+ augusti 2010
+ juli 2010
+ juni 2010
+ maj 2010
+ mars 2010
+ februari 2010
+ januari 2010

Överdriften av "kändisbloggar"

Permanent länkav Jeb tis 19 jan 2010, 15:08

Är det inte humoristiskt hur vissa bloggare och personer frekvent använder uttrycket "kändisblogg" och "kändisbloggar". Det har blivit en ohälsosam livsstil, där människor på allvar tror att bloggen är det viktigaste i livet. Det finns exempelvis personer som skriver allt om sitt liv på en blogg. Dessa tycker jag är ironiska bloggar. Jag föredrar att läsa bloggar med information eller som behandlar ett visst ämne, det kan vara av intresse.

Trots detta består 90 % av bloggarna av mode och gymnasiebarn som söker bekräftelse genom en blogg. Man försöker passa sig in i "kändisbloggeriet", och försöker åstadkomma det som endast ett fåtal människor har gjort på grund av ren tur och slump. Men håll i hatten; inga av våra inrikes "kändisbloggar" är så populära som vissa utländska bloggar som behandlar specifika ämnen av intresse, och vars blogg man kan få ut något av värde och kunskap.

Personligen tror jag inte på bloggens överlevnad. Bloggen är en bubbla som kommer spricka då folkets intresse svalnat. Det är bara ett temporärt sätt att få uttryck för åsikter och ett sätt för pojkar och flickor med svagt självförtroende att söka uppmärksamhet. Observera att jag inte klandrar bloggen; att skriva om ett visst ämne och att informera om diverse kan alltid vara av intresse. Däremot är det inte intressant med bloggar som behandlar vilka kläder man har på sig, eller hur det har varit i skolan. Sådana bloggar tror jag kommer det bli färre av i framtiden.

Grundaren av Pottersajten och administratör på Slottet.
0 kommentarer Läst 5364 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: Inga registrerade användare