Bloggstatistik
292Antal blogginlägg
57415Antal kommentarer
RSS Feed Slumpmässiga blogginlägg
Kärlek av Jeb tis 06 jul 2010, 10:47
Tänk att det faktiskt finns personer som Voldemort som existerar på riktigt. Personer som inte har möjlighet att känna kärlek. Det är som Albus Dumbledore säger: "den starkaste magin är kärlek", därför att av den sortens magi gör man det mesta för en person. Jag slår vad om att Ni alla har varit kära någon gång i ert liv. Visst har Ni känt att Ni vill göra allt för denna person? Tänk att det finns människor som inte kan känna så.

Det finns människor som bara tänker på sig själva. Människor som inte vill respektera en person. Som inte kan göra det minsta för en annan människa; därför att den inte kan känna kärlek eller inte förstår vad det är för något. Den personen kan inte heller förstå att det finns värre saker än de små "uppoffringar" man kan tänkas göra för kärleken.

Det värsta av allt är personer som hävdar kärlek genom ord. Ni vet sådana personer som säger saker och påstår sig gilla en, men aldrig visar det konkret i sina handlingar. Jag kan t ex stå och säga ...

[ Fortsätt ]

2 kommentarer Läst 5686 gånger
Det hederliga tidningstricket av Jeb sön 31 jan 2010, 15:26
Boys (för att göra narr av uttrycket "girls")...vill ni få en brud på fritt fall som ni av någon anledning är intresserade av? Då har jag det perfekta tricket för alla er kära pojkar. Jag kom på det i mina unga dagar år 2005 och kallar det för - tro det eller ej - tidningstricket.

För att förstå tidningstricket måste ni förstå vad det går ut på. Det är väldigt enkelt, genomtänkt och logiskt. Våra kära damer i Sverige älskar nämligen skvaller och därför köper de skvallertidningar och dylikt. Därför ska även du köpa en skvallertidning! Tricket går sedan till så här steg för steg:

1)Du ska köpa en tidning av skvaller-kaliber (vanliga blaskor som tjejer läser t ex Se och Hör). Tjejer älskar skvaller.

2) Sätt dig på en tunnelbana. Om du inte bor i Stockholm så ska du sätta dig på en buss eller dylik, någonstans där det helt enkelt finns folk. Antingen kan du välja att sätta dig och låta ditt byte sätta sig bredvid dig, eller så sätter du dig själv bredvid en fin flicka. Observera ...

[ Fortsätt ]

0 kommentarer Läst 5203 gånger
Återinvigning av Jeb tis 01 feb 2011, 23:10
Härmed återinviger jag denna bloggen. Har inte tagit och läst igenom alla mina gamla inlägg, men som jag kommer ihåg det så slutade jag skriva därför att det var för mycket besökare för min smak. Faktum var väl bara att bevisa hur intressant en blogg kan bli med en massa text om omvärlden med smak av ironi utan att blanda in personliga aspekter, mode eller smink.

Jag rivstartar brutalt. Efter lite artiklar här och där om människor som blir diskriminerade på arbetsmarknaden, antingen på grund av att de är tjocka, är "fula", har utländskt efternamn, har finnar, har handikapp och vad allt som kan drabba en enskild person vid sökandet av ett arbete - så torde det vara väl på sin plats att utvidga rättsskyddet och reglera rätt till anonyma arbetsansökningar. Det ska inte vara möjligt för en arbetsgivare att döma efter namn eller andra värdeomdömen. Jag hävda till och med att det har gått så pass långt att samtliga ansökningar bör vara anonyma. Därefter ska interv...

[ Fortsätt ]

0 kommentarer Läst 5616 gånger
En beundransvärd (o)känd man - Nikola Tesla av Jeb lör 25 jun 2011, 23:39
“Let the future tell the truth, and evaluate each one according to his work and accomplishments. The present is theirs; the future, for which I have really worked, is mine.”

Det här är ett av världens mest kända citat, men samtidigt mest okända. Orden uttalades av vår nutids mest (o)kända uppfinnare och geni - Nikola Tesla. Anledningen till att jag använder ordet "okänd" är därför att förvånansvärt få människor känner till vem Nikola Tesla var och vad han har bidragit med till mänskligheten.

Nikola Tesla är den man som har lett vår generation in i nutiden. Nikola Tesla ÄR den som fortsätter leda oss framåt. Han står nämligen med sina patent för hela vår moderna elektromagnetism, däribland växelströmstekniken, radiosändare/mottagare, belysning, nutida generator, induktionsmotorn, elektriska motorn, oljebadkondensatorn, vattenkraftverken, vindkraftverken m.m. Över 700 uppfinningar finns i dennes mans namn. En av de mest kända, men den minsta av hans, ...

[ Fortsätt ]

1 kommentar Läst 5582 gånger
Överdriften av "kändisbloggar" av Jeb tis 19 jan 2010, 15:08
Är det inte humoristiskt hur vissa bloggare och personer frekvent använder uttrycket "kändisblogg" och "kändisbloggar". Det har blivit en ohälsosam livsstil, där människor på allvar tror att bloggen är det viktigaste i livet. Det finns exempelvis personer som skriver allt om sitt liv på en blogg. Dessa tycker jag är ironiska bloggar. Jag föredrar att läsa bloggar med information eller som behandlar ett visst ämne, det kan vara av intresse.

Trots detta består 90 % av bloggarna av mode och gymnasiebarn som söker bekräftelse genom en blogg. Man försöker passa sig in i "kändisbloggeriet", och försöker åstadkomma det som endast ett fåtal människor har gjort på grund av ren tur och slump. Men håll i hatten; inga av våra inrikes "kändisbloggar" är så populära som vissa utländska bloggar som behandlar specifika ämnen av intresse, och vars blogg man kan få ut något av värde och kunskap.

Personligen tror jag inte på bloggens överlevnad. Bloggen är en bubbla som ...

[ Fortsätt ]

0 kommentarer Läst 5297 gånger

Vilka är online

Medlemmar online: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron