Harry Potter Vrldsmsterskapen i Quidditch

Detta är ett fristående Harry Potter spel som är baserat på den största sporten inom trollkarlsvärlden, Quidditch. Spelet börjar med övning på Hogwarts och sedan bär det av till världsmästerskapen. Det är ganska enformigt eftersom hela spelet består av matcher. Men grafiken är ok och de olika specialdragen är häftiga.

Quidditch är den populäraste sporten inom trollkarlsvärden. Varje lag består av sju spelare: de tre jagarna som passar klonken till varandra och har som uppgift att skjuta den igenom en av det andra lagets tre målringar, två slagmän som med hjälp av träklubbor ska skydda sitt lag mot två vilda bollar vid namn dunkare. Den sista spelaren är sökaren vars enda uppgift är att fånga kvicken, en liten guldfärgad boll som är otroligt snabb. När detta är avklarat vinner sökaren 150poäng till sitt lag och matchen avslutas. Allt detta kan låta väldigt komplicerat, men det är löst på ett väldigt enkelt sätt och det är inga svårigheter med att kontrollera alla spelare i laget.

Som jag redan nämnt så börjar spelet med att man ska leda valfritt elevhemslag från Hogwarts till vinsten av Quidditchpokalen, Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw eller Hufflepuff. Du får lära dig nya saker att öva på mellan matcherna. Under tiden som du lär dig nya saker vinner du också trollkarlskort. Det finns 104 olika kort att samla, först när du har 65 kan du spela som Bulgarien i ligan, laget som helt klart har de häftigaste specialeffekterna. Du kan också spela ligan på olika kvastar, även det beroende på hur många kort du samlat. När du spelar i världsmästerskapen kan du välja mellan 9 lag: England, USA, Japan, Tyskland, Frankrike, Australien, Det nordiska laget, Spanien och Bulgarien. Varje land har sina egna dräkter och ett inövat spelcialdrag.

Jag måste erkänna att jag inte förväntade mig mycket av spelet när jag för första gången satte igång det. Quidditchen i de andra spelen har, enligt mig, varit ytterst tråkigt men jag blev positivt överraskad spelet är roligt, men otroligt enkelt och då menar jag verkligen otroligt enkelt. Man kan även spela två personer och möta varandra, en funktion som jag inte kan uttala mig om eftersom jag saknar den extra kontrollen.

Lycka till!


2006-06-23 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews